Veelgestelde vragen

1) Waarom zou ik sowieso gaan sponsoren?

Onderwijs is voor Hollanders compleet vanzelfsprekend. In Sri Lanka in principe ook, maar er zijn situaties die ervoor zorgen dat de randvoorwaarden voor onderwijs niet of amper bekostigd kunnen worden door de ouders. Je moet dan denken aan de aanschaf van schooluniformen, schooltassen, schoenen en vervoerskosten om naar school te kunnen komen. Vader is bijvoorbeeld dagloner en heeft geen stabiel inkomen, één van de ouders is weggevallen door ziekte of overlijden, etc. Hierdoor komt de zekerheid van onderwijs, en dus de opties voor de toekomst van de kinderen, op losse schroeven te staan. Gaat dat lot van die groep kinderen je aan, wordt dan sponsor!

2) Maar help ik de kinderen nu echt?

De bijdrage die Sri LanKids levert is een steun in de rug voor de ouders. Dat houdt in dat de ouders niet compleet afhankelijk worden van de bijdrage die wordt gegeven. Dat betekent dat zij nog steeds actief moeten blijven om hun kinderen te verzorgen. Dus ja, de kinderen worden echt geholpen.

3) Waarom zou ik nou precies deze stichting sponsoren en niet een andere?

Sri LanKids werkt alleen met vrijwilligers, waardoor een maximum aan giften ten goede komt aan de kinderen. We vinden het belangrijk om naar de sponsors toe transparant te zijn over waar het geld blijft. We werken met een enthousiast team in Nederland en in Sri Lanka.

4) Ja hoor, weer een blank initiatief dat voortkomt uit goeie wil, maar niet aansluit op de wereld van de Sri Lankanen zelf.

De basis voor Sri LanKids werd gelegd in 2001, toen Peter door Pastor Chandrasena en zijn toenmalige vrouw Darhanee (inmiddels helaas overleden) de wens uitten om iets te doen voor het onderwijs tbv. de kansarmen in hun omgeving. De behoefte was dus heel duidelijk een lokale en niet een die werd ingegeven door een initiatief van een ‘welwillende westerling’. Inmiddels blijkt Sri LanKids te voorzien in een duurzame behoefte.

5) Ik wil zelf bepalen wanneer en hoeveel ik geef.

Bij Sri LanKids werken we niet met contracten die langdurig vastliggen. Je kunt daarom op elk gewenst moment je bijdragen aanpassen. Op die manier blijf je flexibel en controle houden op je wensen.