Nawalapitiya

De uitvalsbasis…

Nawalapitiya is een dorpje in het binnenland van Sri Lanka. Het ligt aan de voet van een heuvelachtig gebied waar zich veel theeplantages bevinden. Het klimaat is er voor Sri Lankaanse begrippen vochtig en koeler dan gemiddeld. Midden in het centrum van het dorpje bevindt zicht de Assemblies of God (AOG) Church, waarvan Pastor Chandrasena de voorganger is.

The Assemblies of God, afgekort AOG, officiële naam World Assemblies of God Fellowship, is het grootste verband van pinkstergemeententer wereld.

De Assemblies of God is in 1914 opgericht in Hot Springs (Arkansas) in de Verenigde Staten. In 2011 telde het kerkelijk verband wereldwijd ongeveer 64 miljoen leden en 350.000 kerkelijke gemeenten. In de VS bevinden zich 12.277 van de aangesloten gemeenten. In Nederlandzijn de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten verbonden met dit kerkgenootschap. Daarmee zijn er ruim 180 Nederlandse kerkelijke gemeenten verbonden met de Assemblies of God.

Chandrasena zet zich vol overgave in voor zijn gemeente, die voor een aanzienlijk deel bestaat uit leden die geen vast inkomen hebben. De nood die hij dagelijks om zich heen ziet,heeft zijn drive gevormd om Sri LanKids te starten.