Financiën

Hoe zit het met geld?

Sri LanKids werkt alleen met vrijwilligers. Dat betekent dat alle inkomsten maximaal ten goede komen van waar het om draait: onderwijs veilig stellen voor kansarme kinderen in Sri Lanka.

De kosten die er toch zijn, bestaan uit kosten voor het onderhouden van contact met de sponsors (website en nieuwsbrieven, etc.), een vergoeding voor onkosten van medewerkers in Sri Lanka en bankkosten. Kijk bij nieuwsbrieven voor jaarverslagen van de afgelopen jaren, dan heb je een idee hoe de verhouding is.

Sri LanKids heeft er tot op heden niet voor gekozen om gecertificeerd te worden bij het CBF (kosten in 2018: 254 euro), de Raad voor Financieel Toezicht en andere keurmerken omdat de kosten die hiermee gepaard gaan naar verhouding erg groot zijn voor de kleine stichting die we zijn. Liever zetten we dit geld in om meer kinderen te helpen. Als Sri LanKids in de toekomst groter wordt, zal dit nogmaals overwogen worden.

In de tussentijd heeft Sri LanKids transparantie over de financiën hoog in het vaandel staan en is jaarlijks een verslag opgesteld naar de sponsors en andere geïnteresseerden. Klink hieronder voor het jaarverslag van 2017:

Jaarverslag 2017